Søk

 
 

Anskaffelse av hjelpemidler

Ortopediteknikk tilbyr vurdering av ortopediske hjelpemidler, behandlingshjelpemidler og tekniske hjelpemidler med individuell tilpassning, etterkontroll og oppfølging med eventuelt justering og reparsjon.
Ortopediteknikk tilbyr vurdering av  ortopediske hjelpemidler, behandlingshjelpemidler og tekniske hjelpemidler, men også enklere hjelpemidler, med individuell tilpassning, etterkontroll og oppfølging med eventuelt justering og reparsjon. 

Ortopediske hjelpemidler er individuelt tilpassede hjelpemidler som skal erstatte en tapt legemsdel eller gjennopprette/erstatte en tapt funksjon i støtte- og bevegesesorgangene. NAV vil under visse forutsetninger kunne gi stønad til utgifter vedrørende anskaffelse, fornyelse og vedlikehold av ortopediske hjelpemidler. Hjelpemiddelet må rekvireres av godkjent spesialist. Gå til linker om lover/regelverk/rettigheter og NAV  for mer informasjon. 

 

Søknad om stønad til ortopediske hjelpemidler

I henhold til NAV skal hjelpemidlene rekvireres av spesialist ved hjelp av skjema NAV 10-07.10 .

I rundskriv[1] fra NAV står det følgende: "Et medlem med varige og vesentlige funksjonsforstyrrelser i støtte- og bevegelsesorganene, har rett til stønad til dekning av utgifter til anskaffelse, fornyelse og vedlikehold av nødvendig og hensiktsmessig protese eller ortose".

Om man har krav på stønad avhenger også av hvilken diagnose som stilles. Din fastlege vurderer hvilken spesialist du evt. bør henvises til. Følgende spesialister kan rekvirere ortopediske hjelpemidler:

  • Spesialist i ortopedisk kirurgi
  • Spesialist i revmatologi
  • Spesialist i nevrologi
  • Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering
  • Spesialist i indremedisin
  • Spesialist i pediatri
  • Sykehuslege m/ fullmakt

 

 I søknaden kan brukeren gis fullmakt til å søke om fornyelse av hjelpemiddelet i 5 eller 10 år.

 

Søknad om fornyesle av ortopediske hjelpemilder

Har NAV gitt vedtak til stønad til ortopediske hjelpemidler, kan brukeren innenfor søknadens varighets periode (5 eller 10 år) søke fornyelse av hjelpemidlene.  

Ortopediingeniør vurderer om det er behov for fornyelse av hjelpemidlet. Søknad om fornyelse gjøres via skjema NAV 10-07.11 og signeres av bruker og ortopediingeniør. Regelverk spesialsko beskriver egne regler for fornyelse spesialsko.

Din Din lokale Ortopediteknikk avdeling hjelper deg med utfylling av søknad om fornyesle. Når fullmaktsperioden er utløpt, må eventuelt en ny erklæring utferdiges av fastlege eller spesialist med rekvisisjonsrett.

 

Erklæring ved fastelege

Er fullmakten for å søke om fornyelse gått ut på dato kan fastlegen forlenge denne fullmakten. Dette forutsetter at det ikke har skjedd endringer i medlemmts (brukerens) behov. En egen erklæring fylles ut av fastlegen og legges ved NAV 10-07.11 og sendes til lokalt nav kontor.

 

Ferdigattest

Ved utlevering av ortoepdiske hjelpemidler signeres ferdigattest 10-07.12. Ortopediingeniøren attesterer at hjelpemidlet har blitt riktig tilvirket og det fungerer så nær det optimale som mulig i forhold til brukerens forutsetninger. Bruker attesterer at denne har mottatt hjelpmidlet.

 

Tekniske hjelpemidler

Søknad om støtte til tekniske hjelpemidler fylles ut på eget skjema, NAV 10-07.03. Skjemaet sendes NAV Hjelpemiddelsentralen. [2]

  

 

 

 

Verktøylinje

For time til Ortopediteknikk

Spesialister, fastleger og annet helsepersonell kan henvise pasienter til Ortopediteknikk for vurdring hos ortopediingeniør eller spesialist i ortopedi angående ortopediske hjelpemidler.

Kalender

  Mars 2018 >
Ma Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
CorePublish CMS