Søk

 
 

Droppfotortose

Droppfotortoser finnes i flere varianter, både prefabrikkert og individuelt tilpasset. Funksjonen til ortosen er å assistere dorsalfleksjon og hindre plantarfleksjon i ankel. Noen ortoser gir også støtte sideveis for å hindre supinasjon.
Prefabrikkerte ortoser: Dictus bånd/ Foot Up er et bånd som festes rundt ankelen med strikker som festes til skoen. Den gir et lett løft av foten. Det finnes også en utgave som brukes uten sko med en mansjett rundt forfoten. Polypropylen ortoser gir støtte bak på leggen og under foten. Den må brukes i en sko. Den hindrer plantarfleksjon. Karbonortoser finnes i flere varianter. De må brukes i en sko. Karbon er stivere og materialet er tynnere enn polypropylen. Disse ortosene hindrer plantarfleksjon og noen modeller hindrer også supinasjon. Peroneus fjær er en lett metallortose med et bånd øverst på leggen og tynne metallstag ned til en fjær som festes under skoen. Den gir et lett dorsalløft av foten.

Individuelt tilpassete ortoser: Klenzak er en metallortose som festes til en sko eller en såle. Den har ledd med dorsalløft i ankel. Den har en bøyle øverst på leggen og sideskinner ned til sko eller såle. Den gir også sidestøtte og det kan i tillegg settes på stabiliserende stropper rundt ankel. Ortoser etter gipsavstøpning kan lages i ulike materialer, mest brukt er polypropylen og karbon. De kan lages med eller uten ankelledd. De lages gjerne der man trenger en ektra kraftig ortose eller der man har store supinasjonsfeilstillinger. Man kan også kontrollere stillingen i ankelleddet og slik påvirke hyperekstensjon i kneet.


 

Verktøylinje

For time til Ortopediteknikk

Spesialister, fastleger og annet helsepersonell kan henvise pasienter til Ortopediteknikk for vurdring hos ortopediingeniør eller spesialist i ortopedi angående ortopediske hjelpemidler.

Kalender

  Mars 2018 >
Ma Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
CorePublish CMS