Søk

 
 

Søknad

Søknad om stønad til ortopeiske hjelpemidler Leger med spesialutdannelse kan ved hjelp av skjema 10-07.10 søke til folketrygden om stønad til ortopediske hjelpemidler. I rundskriv fra nav står det følgende: "Et medlem med varige og vesentlige funksjonsforstyrrelser i støtte- og bevegelsesorganene, har rett til stønad til dekning av utgifter til anskaffelse, fornyelse og vedlikehold av nødvendig og hensiktsmessig protese eller ortose". Om man har krav på stønad avhenger også av hvilken diagnose som stilles. Din fastlege vurderer hvilken spesialist du evt. bør henvises til.
Følgende spesialister kan rekvirere ortopediske hjelpemidler på søknadsskjema 10-07.10:

Spesialist i ortopedisk kirurgi
Spesialist i revmatologi
Spesialist i nevrologi
Spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering
Spesialist i indremedisin
Spesialist i pediatri
Sykehuslege m/ fullmakt
I søknaden kan brukeren gis fullmakt til å søke om fornyelse av hjelpemiddelet i 5 eller 10 år. Ved fornyeslse benyttes 10-07.11

Søknad om fornyesle av ortopediske hjelpemilder
Har en tidligere fått vedtak om stønad til ortopedisk hjelpemiddel, kan en innefor søknadens varighets periode (5 el 10 år) søke om fornyelse av hjelpemidlet. Din ortopediingeniør vurderer om det er behov for fornyelse av hjelpemidlet. Søknad om fornyelse gjøres via skjema 10-07.11 og signeres av bruker og ortopediingeniør. Regelverk spesialsko beskriver egne regler for fornyelse spesialsko. Din lokale Ortopediteknikk AS avdeling hjelper deg med utfylling av søknad om fornyesle.

Erklæring fra fastlege
Er fullmakten for å søke om fornyelse gått ut på dato kan fastlegen forlenge denne fullmakten. Dette forutsetter at det ikke har skjedd endringer i medlemmts (brukerens) behov. En egen erklæring fylles ut av fastlegen og legges ved 10-07.11 og sendes til lokalt nav kontor.

Ferdigattest
Ved utlevering av ortoepdiske hjelpemidler signeres ferdigattest 10-07.12. Ortopediingeniøren attesterer at hjelpemidlet har blitt riktig tilvirket og det fungerer så nær det optimale som mulig i forhold til brukerens forutsetninger. Bruker attesterer at denne har mottatt hjelpmidlet.

Tekniske hjelpemidler
Søknad om støtte til tekniske hjelpemidler fylles ut på skjema 10-07.03. Skjemaet sendes hjelpemiddelsentralen.

Verktøylinje

For time til Ortopediteknikk

Spesialister, fastleger og annet helsepersonell kan henvise pasienter til Ortopediteknikk for vurdring hos ortopediingeniør eller spesialist i ortopedi angående ortopediske hjelpemidler.

Kalender

  Mars 2018 >
Ma Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
CorePublish CMS