Søk

 
 

Van Nes proteser

Proteser til Van Nes eller Borchgreve rotasjonsosteotomi, begge uttrykk er brukt i faglitteraturen, er noe av det mest krevende en Ortopediingeniør kan bli konfrontert med. De færreste vil noen gang være bort i dette i sitt daglige virke. I vår bedrift er vi stolte av å kunne tilby denne type protese til våre kunder da vi har den nødvendige erfaring og kompetanse.
Rotasjonsosteotomi: En kirurgisk prosedyre som blir brukt ved bl.a.Osteosarkom. I stedenfor en vanlig amputasjon med en kort transfemural stump som resultat, gir denne operasjonen en bedre funksjonalitet. Det kreftsyke segmentet fjernes kirurgisk og foten med leggen dreies 180 grader,slik at helbenet peker fremover. I en nøysommelig og tidkrevende prosess skjøtes leggen og foten sammen med det som er igjen av lårbenet. Således overtar ankelleddet som kneledd i protesen. Foten tåler også full belastning noe som er an stor fordel ved tilpasning av protesen. Ulempen ved en slik amputasjon er tidsaspektet. Rekonvalesenstiden og opptreningslengden øker som følge av at bevegelsesmønsteret i ankelleddet må kodes om og belastbarheten gjenopprettes. Dette er en prosedyre for toppmotiverte pasienter og et glimrende alternativ fremfor en konvensjonell amputasjon.

 

 

Verktøylinje

For time til Ortopediteknikk

Spesialister, fastleger og annet helsepersonell kan henvise pasienter til Ortopediteknikk for vurdring hos ortopediingeniør eller spesialist i ortopedi angående ortopediske hjelpemidler.

Kalender

  Mars 2018 >
Ma Ti On To Fr
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Kommende aktiviteter

Ingen aktiviteter
CorePublish CMS